top of page

Ders İçeriği

Çalışma Soruları:

Eleman Sayısı 2 olan basit grup:

https://www.youtube.com/watch?v=BipvGD-LCjU

Türkçe Kaynaklar:

1. https://acikders.tuba.gov.tr/course/view.php?id=17  

(Konu 13-14-15-16)

2. https://acikders.ankara.edu.tr/course/view.php?id=2729

Öğrencilere Not: Her kaynakta hata olma ihtimali vardır. Çalıştığınız kaynaklarda yanlış olduğunu düşündüğünüz bir kısım varsa, lütfen bana bildirin.

Ofis saati: Salı 14:00-15:00 Bu saat dışında altunbulak@gmail.com adresine, e posta gönderirseniz uygun bir zaman belirleyip ofiste buluşabiliriz.

DUYURULAR

  • TELAFİ SINAVI: Arasınavlara girmemiş öğrencilerden, gerekçelerini bildirmiş ve    telafi  sınavı almak isteyen öğrencilerin dikkatine:

      Telafi sınavı: 10 Ocak Cuma saat 10:00-11:50 zaman aralığında D3 sınıfında                yapılacaktır. Telafi sınav içeriği I. ve II. arasınav içeriklerinden oluşmaktadır. Sınıf          ile   ilgili bir değişiklik söz konusu olabilir. Lütfen sayfayı sınavdan önceki gün kontrol         ediniz. İki arasınava da girmiş bir öğrenci telafi sınavına giremez.

  •  !!!!!İKİNCİ ARA SINAV 24 ARALIK SALI SAAT 11:00 DE D1 SINIFINDA YAPILACAKTIR.

  • II.ARASIINAV İÇERİĞİ: Birinci arasınav içeriğinden tam olarak ayrılamaz. Bu nedenle birinci sınav içeriğinin iyi anlaşılmış olması ön kosşulu ile ana başlıklar şu şekilde sıralanabilir: Kesir cisimleri, tek üreteçli ideal (esas ideal) bölgeleri,tek çarpanlama(tek türlü çarpanlara ayrılış) bölgeleri,indirgenemezlik ve indirgenemezlik kriterleri, polinom halkaları, bir cisim üzerinde polinom halkaları ve bunların ideal yapıları. Not: Bu hafta işlenecek konuların içeriğe dahil olup olmayacağı bilgisi Perşembe günü derste belirtilecektir.

  • !!!! BİRİNCİ ARA SINAV 12 Kasım Salı saat 11:00 de D1 sınıfında yapılacaktır!!!!

  • I: ARA SINAV İÇERİĞİ: Halkalar, alt halkalar, tamlık bölgeleri, cisimler, aykırı cisimler, örnekleri, halka homomorfizmaları ve özellikleri, izomorfizmalar,idealler, bölüm halkaları, asal idealler, maksimal idealler, asal ve maksimal ideallerin belirlenmesi, I.-II.-III. izomorfizma teoremleri. 

  • I. Arasınav için 11 Kasım Pazartesi günü 10:00-12:00 zaman aralığında sorularınız için ofiste olacağım.  Başarılar.

bottom of page